en   srp me

Uvod i istorijat

SMART INKUBATOR projekat je online digitalna platforma na kojoj preduzetnici i mala i srednja preduzeća mogu kreirati sopstvenu mrežu saradnje kao i unaprijediti svoje poslovne vještine. Projekat je razvijen od strane dvije nevladine organizacija: Biznis start centar iz Bara i ICO iz Londona sa ciljem da SMART INKUBATOR postane preduzetnička i profesionalna digitalna trening inicijativa koja pruža servise preduzetnicima uz niske troškove ili bez nadoknade kako bi se obezbijedila edukacija za svakoga. Cilj nam je: da razvijemo nove trening teme i da kreiramo održivo partnerstvo na međunarodnom novou. Na platformi možete naći: digitalne biznis treninge, digitalne IT treninge, nove alate i tehnologije za biznis modeliranje, uspješne priče i forume kroz koje možete razmijenjivati ideje.

BSC Bar

BSC Bar je NVO osnovana 2009 te godine sa idejom da doprinese stvaranju povoljnog okruženja za ekonomski razvoj kroz podsticanje razvoja preduzetništva i malih i srednjih preduzeća. Ciljevi kojima se vodimo su: • da olakšamo stvaranje i rast malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori i time povećamo zaposlenost; • da podržimo razvoj obrazovnog sistema kako bi bolje zadovoljio potrebe tržišta rada; • da svojim programima utičemo na smanjenje biznis barijera; • da preduzetnicima početnicima obezbijedimo lakši pristup finansijskom kapitalu za pokretanje preduzeća; • da utičemo na jačanje institucionalne podrške za MSP. Posebnu pažnju u radu posvećujemo mladima, ženama, manjinama i ugroženim grupama. U sklopu BSC Bar u 2010. godini otvoren je Poslovni Inkubator koji preduzetnicima početnicima pruža podršku u poslovnom prostoru ili co-working prostoru. Aktivnosti koje sprovodi BSC Bar su: obuke, konsalting, mentoring, takmičenje a najbolji biznis plan, umrežavanje, mikro-kreditna porška i međunarodno umrežavanje malih I srednjih preduzeća kroz Enterprise Europe Network.

International Communities Organisation (ICO)

ICO – je istraživački i inovativni centar za ljudska prava; neprofitna organizacija sa sedištem u Londonu. ICO ima za cilj da osnaži zajednice, vođene vizijom samoopredeljenja i vrijednostima razvoja društva i razvoja ljudskih prava. ICO podstiče okruženje u kojem organizacije unutar ovih zajednica mogu prevladati barijere sa kojima se suočavaju, stoga ispunjavajući njihov potencijal da razvijaju i stvaraju pozitivne promjene za svoje lokalne zajednice. ICO je razvila program ICO-IMPACT kombinovanjem načela ljudskih prava sa razvojnim strategijama za osnaživanje, razvoj i bolje upravljanje u lokalnim zajednicama. Kotakti su: https://internationalcommunities.org https://icoimpact.com info@internationalcommunties.org

Kontaktirajte nas

Bulevar Revolucije bb

Poslovni Centar Kula A, sprat V

Bar 83000

Montenegro

Email: info@smartincubator.me

Fax: +382 30 313 712

Webistewww.smartincubator.me

Smart Incubator is the eLearning platform supported by the British Council through the project Digital Cities. It allows the online delivery of training, optimizing time and reducing costs associated with traditional learning methods.